Víno bolo vyrobené zo samotoku ručne oberaného a triedeného hrozna odrody Cabernet Sauvignon bez mletia, lisovania a nakvášania na šupkách. Kvasný proces prebiehal s využitím čistej kultúry aktívnych vínnych kvasiniek v nerezových nádobách pri zníženej teplote 14 – 16 °C, kde dokvasilo do sucha.
Chuťové a senzorické vlastnosti: Víno svetlo-zlatistej farby a intenzívnej ovocnej vône. V aromatike dominujú kvety ovocných drevín, zrelé žlté ovocie a nektarinky. Chuť vína je šťavnatá a ovocná so sviežou štruktúrou pikantných kyselín.
Odporúčanie k jedlu: Ľahké hydinové predjedlá, čerstvé ovocné a zeleninové šaláty, zrejúce syry holandského typu a syry s bielou plesňou.
Vinohradnícky rajón: Strekovský
Vinohradnícka obec: Strekov
Vinohradnícky hon: Pod vinohradmi
Pôda: zásaditá, hlinito-ílovitá, morská nanášanina
Dátum zberu: 12.9.2018
Cukornatosť pri zbere: 21,0°NM
- Výrobca:
-
Chateau Rúbaň
- Obj. čislo:
- chr_cb_su_18
- Ročník
- 2018
- Objem
- 0,75l
- Členenie
- Akostné značkové
- Odroda
- Biela
- Pôvod
- Južnoslovenská VO
- Cukor
- suché
- Zost. cukor g/l
- 4,9
- Celkové kyseliny g/l
- 6,8
- Alkohol v obj. %
- 12,3
- Servírovacia teplota
- 11 - 13°C