Víno bolo vyrobené bez použitia selektovaných kvasiniek, enzýmov a iných prídavných látok. Hrozno bolo zbierané z honu Stredný vrch, zo 7 ročného vinohradu pri cukornatosti 22.00 NM °. Spontánne kvasenie prebehlo v dubových sudoch a víno následne zrelo 10 mesiacov na sedimente v použitých barikoch.
Produkcia 1950 fliaš, celkový obsah SO2 41,00 mg/l
- Výrobca:
-
RV Kasnyik
- Obj. čislo:
- kas_rv_ms_su_19
- Ročník
- 2019
- Objem
- 0,75l
- Členenie
- CHOP
- Odroda
- Biela
- Pôvod
- Južnoslovenská VO
- Cukor
- suché
- Alkohol v obj. %
- 12
- Charakteristika
- autentické, naturálne
- Vinifikácia
- spontánne kvasenie v použitých barikových sudoch, zrelo 10 mesiacov na kvasnom sedimente
- Potenciál
- 4-5
- Servírovacia teplota
- 11 - 13°C